virtuaalihevonen

t. ACACIA BRN

Kuva tulossa

Virallinen nimi:Acacia BRN
Kutsumanimi:Cia
Sukupuoli:tamma
Rotu:Missouri fox trotter
Syntymäaika14.11.2008, 3-vuotias
Väri/merkit:Punahallakko
Säkäkorkeus:154cm
Koulutustaso:
Rekisterinumero:VH-56099
Omistaja:Bam
Kasvattaja:Branwen


Luonne

Itsevarma ja reipas pikku tammamme Cia on toki vasta vaavi, mutta oikein oma-aloitteinen ja uskalias semmoinen. Nuori neitokaisemme on samalla myös oikein ihmisystävällinen vaihtoehto tallimme muihin otuksiin nähden, ja tämä varsa viihtyykin melkein ihmisten seurassa paremmin kuin hevoskavereidensa. Cia on joskus suorastaan tulossa syliin, ja vaikka tamma on vielä nuori, sillä riittää rohkeutta mennä tutustumaan vieraisiinkin ihmisiin. Niimpä ei kannatakaan ihmetellä vaikka tämä pikku tamma olisi heti ensitapaamisella tunkemassa turpaa kainaloon tai kyhnyttämässä olkapäätäsi, se vain haluaa viettä laatu aikaa lempi otustensa kanssa.

Cia on oikein reipas käsiteltävä ja suhtautuu uusiinkin asioihin yleensä varsin luottavaisesti. Niimpä tämmän tamman kanssa onkin ollut perin helppo harjoitella kaikkea aina perusasioista sitten vähän erikoisempiinkin tilanteisiin. Cialla on kuitenkin omat heikkoutensakin, yksi niistä on yksin jäämisen pelko, toinen jonkin sortin ahtaanpaikankammo. Esimerkiksi trailerin kanssa on suuria ongelmia ja Cia iskeekin heti pakin silmään kun huomaa, että tarkoitus olisi astella hevosenkuljetusautoon. Pariin kertaan tyttönen on toki sinnekin saatu, mutta yksin ei Cia siellä suostu olemaan vaan kaverina täytyy olla toinen hevonen. Myös tallisa yksin oleminen on Cialle vaikeaa, ja se ahdistuu melkein heti jos tamman jättää karsinaan seisoskelemaan ilman että tallissa on muita hevosia tai ihmisiä. Myös ahtaat ovet ynnä muut semmmoiset tuottavat joskus Cian kanssa hankaluuksia.
Hoidettaessa Cia on yleensä melko kiltti, vaikka kaiken näköistä pyörimistä ja hyörimistä saattaakin esiintyä. Ja tottakai kaikenlaiseen yleiseen hässäkkään pitää Ciankin yhtyä, joten sanottakoon näin että se on oikein helppo hoittaa kahden kesken rauhallisessa tallissa, mutta vilkkaalla kisapaikalla tamma tahtoisi nähdä joka paikkaan samaan aikaan eikä jäädä mistään paitsi. Tosin, joskus myös väentungos saa tamman hivenen ahdistumaan, mutta hevostenhoito alueellahan tungoksen ei ainakaan pitäisi olla ongelma. Taluttaessa Cia kulkee enemmän tai vähemmän kauniisti perässä tai sivulla.

Sukutaulu

i. Crosby BRN ii. Crucifixion RDN iii. Damned Illusion
iie. Glenda's So Be It
ie. Her Majesty BRN iei. Grassy Panignín
iee. Hugeness
e. Chelcea VR ei. Black Luminary eii. Sparkling Luminary
eie. Black Rose
ee. PI's Suddenly Lost eei. Willow Heart
eee. Behind a Fairytale


Jälkeläiset

synt. 00.00.00 t/o. Varsa isä: isännimi omistaja: Omistaja

Kilpailukalenteri
00.00.00 JAOS kutsu LUOKKA tulokset

Ulkoasu ©: Koa / koasayshello@gmail.com
Tekstit © Bam