virtuaalihevonen

t. NARCISSUS R

Kuva tulossa

Virallinen nimi:Narcissus R
Kutsumanimi:Cisu
Sukupuoli:tamma
Rotu:Ruotsalainen puoliverinen
Syntymäaika20.08.2008, 7-vuotias
Väri/merkit:Ruunikko
Säkäkorkeus:164cm
Koulutustaso:Ko heA, Re 120cm, Me 100cm
Rekisterinumero:
Omistaja:Bam
Kasvattaja:Eucarya Warmbloods, Heidi M.


Luonne

Levoton ja tuittupäinen tuntuvat joskus lieviltä ilmeisuilta tämän herkän ja ylpeän tamman rinnalla. Ei Cisu kuitenkaan ole yhtä paha mitä antaa olettaa, tamma vain tarvitsee rinnalleen johdonmukaisen ihmisen joka pitää sen ruodussa. Tamma ei tosiaan ole mikään helppo tapaus vielä sittenkään, mutta tietyt ihmisen se hyväksyy, jonka jälkeen asiat sujuvatkin paljon helpommin. Ehdottomasti kyseessä on siis yhden ihmisen hevonen, jonka mielipide muihin on se, että hän on pomo ja muut tekevät niinkuin hän haluaa. Luultavasti ikä kuitenkin tuo yhä enemmän rauhallisuutta tamman luonteeseen.

Riippuen hoitajasta Cisu osaa olla joko kohtuu helppo tai hirviö. Tamma osaa olla pomottava, ja ahdistaa aran hoitajan nurkkaan tai ulos koko karsinasta, luimistelujen ja hammaskaluston esittelyjen saattelemana. Karsina on Cisun oma alue ja sinnehän ei kenellä tahansa ole asiaa (tästä varoitetaan myös karsinassa olevassa kyltissä). Tamma on ovela ja häijy, eikä mikään enkeli paremmin tutustuttakaan, mutta silti oikein hieno kaveri, jolta löytyy annettavaa ihmiselle, joka osaa käsitellä tammaa oikein. Ja vaikka kyseessä onkin melkoinen menopakkaus, osaa Cisu olla rauhallisestikin, ainakin hetkittäin, ja kulkea nätisti riimunarun toisessä päässä. Varusten päälle saaminen on aina jonkinmoinen taitolaji, mutta harjoitus tekee mestarin. Myös kaikenlainen "ylimääräinen" varustus saa Cisun enemmän tai vähemmän hikeentymään ja tekemään typeryyksiä, mutta esimerkiksi pinteleiden näpelöimisen sen lopettaa heti kun vain napakasti käskee tai vaikka sitten nostaa tamman turvan ylös.
Muille hevosille Cisu ei yleensäkään ole sen armeliaampi. Tammalla on oma reviiri, jonka sisäpuolelle on asiattomilta pääsykielletty. Aina, poikkeuksetta, Cisu haluaa olla itse se joka lähestyy muita, eikä toisin päin. Johtajaluontoinen tamma myös näyttää melko suoraltakädeltä kaapinpaikan uusille tuttavuuksille ja nousukkaille, sukupuoleen katsomatta. Ei se silti mikään mahdoton tarhakaveri ole, kunhan nokkimisjärjestys on kunnossa ja välit selvät.

Cisu on menohaluinen ja itsepäinen ratsu, ja haluaisi kovasti itse päättää mitä tehdään ja minne mennään. Kuitenkin satulasta käsin se on selävästi yhteistyöhaluisempi kuin maassa, joten siinä mielessä tammaa on kyllä mukavempi ratsastaa kuin hoitaa. Cisu saattaa viedä osaamatonta ja arastelevaa ratsastajaa mennen tullen, eikä se pidä turhasta hoputtamisestä sen enempää kuin jatkuvista pidätteistäkään. Tamman selässä saakin olla tarkka jaloistaan ja käsistään.
Cisu on selvästi luotu esteille, ja on niillä paljon vapautuneempi kuin esimerkiksi kouluradalla. Siitä huolimatta tamma osaa edelleenkin olla hätäinen, yliherkkinä päivinä saattaa pistää koko radan uusiksi, varsinkin jos ratsastaja ei kunnolla hallitse hevosta. Eipä silti, osaa Cisu hypätäkin, ja hyvin hyppääkin. Potentiaalia tammasta selvästi löytyy, kunhan sen saa vain kaivettua esiin pikkumaisen luonteen alta. Töitä tamman eteen siis saa tehdä, mutta siitä saakin palkinnoksi hienon esteratsun joka loistaa sekä halukkuudellaan, että kyvyillään hypätä.

Sukutaulu

i. Catchattide ii. Skår el iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Emelie iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Natalie Kingsley ei. Kaspar Kingsley eii. Klondike Orsa
eie. Machimos Kingsley
ee. Nazarene eei. Rambo Kingsley
eee. Narcissus Malin


Jälkeläiset

synt. 02.09.07 t/o. Varsa isä: isän/emännimi omistaja: Omistaja

Kilpailukalenteri
18.07.09 ERJ kutsu 100-110cm hyl

Ulkoasu ©: Koa / koasayshello@gmail.com