virtuaalihevonen

o. TEXAS HOLD 'EM B

kuvat tulossa

Virallinen nimi:Texas Hold 'Em B
Kutsumanimi:Eppu
Sukupuoli:ori
Rotu:selle francais
Syntymäaika01.12.2002, 7-vuotias
Väri/merkit:ruunikko
Säkäkorkeus:162cm
Koulutustaso:Ko vaB, re 110 cm, me 100cm
Rekisterinumero:VH-64648
Omistaja:Bam
Kasvattaja:Bellamount Stud


Luonne

Suuri, ylvään näköinen ori tekee vaikutuksen katsojaan reippaalla ravillaan, jota se esittää yleisölleen tarhassa -- ja sitten hups, sotkeutuu omiin jalkoihinsa. Mokoman esityksen jälkeen jokainen on sydänjuuriaan myöten rakastunut ranskalaisherraan, Eppuun, jonka kömpelöstä charmista ei kai vaan voi olla pitämättä.
Eppu näyttää vallan komealta ryhdikkäine olemuksineen ja näyttävine liikkeineen. Ja tämän kaiken lisäksi ori vielä yrittämällä yrittää olla elegantti ja komea, varsinkin tarhassa sillä on koko ajan oma shownsa meneillään ja jos kukaan ei sitä tunnu huomaaman, herra alkaa hirnahdella surkeana herättääkseen varmasti koko lähi tienoon huomion. Seuraavana hetkenä ori taasen kompastuu omaan suuruuteensa ja tekee jotain sanoinkuvaamattoman hölmöä, saaden koko mahdollisen yleisön nauramaan kippurassa.

Hoidettaessa Eppu on muuhun käytökseensä nähden rauhallinen, varsinkin jos paikalla on vain hoitaja ja ori itse. Tällöin sankaristamme Epusta kuoriutuu varsinainen höpsökki, joka suorastaan kerjäämällä kerjää huomiota työntämällä turpaansa hoitajan kainaloon tai sitten muuten häiritsemällä tuon työskentelyä. Pinteleiden nakertaminen, harjojen varastaminen ja viskeleminen sekä viaton, mutta yllättävän tehokas takapuolelle puukkaisu ovat varsin tavallisia ilmiöitä tämän herrasmiehen seurassa. Muutoin hoitotoimet sujuvat melkolailla ongelmitta, mitä nyt ori joskus voi häseltää muiden hevosten mennessä ohi tai nähdessään jotain muuta mielenkiintoista. Kaikin puolin Eppu on kuitenkin varsin rento kaveri, jonka kanssa on helppo ja turvallinen olla.

Ratsaille lähdettäessä Eppu on perus itsensä, muiden hevosten ollessa lähistöllä ori voi olla liikkeessä jo ennen kuin ratsastaja kerkeää ajatellakaan selkään nousemista, kun taas muutoin Eppu saattaa vain seisoskella laiskasti paikoillaan ja odotella hoitajan tekevän tehtävänsä. Vaikka herra onkin toki melko energinen ja näyttämisenhaluinen ratsu, saattaa se joskus unohtua täysin haaveuniinsa joista ratsastaja saa sitten koittaa potkia oria takaisin maanpinnalle. Toisaalta Eppu on ratsuna rakastettavan rento, toisin kuin useat jousenlailla jännittyneistä kisahevosista. Ori osaa olla omasta mielestään charmantti esittäessään yleisölleen, jolloin ratsastaja saa hammastapurren yrittää viedä Epun huomion takaisin oikeaan osoitteeseen, mutta useimmiten kyseinen hösellys on varsin väliaikaista ja lähinnä puolin jos toisinkin hauskaa katseltavaa.
Energisellä ja rennolla Epulla on komeat askeleet, joskaan ori ei myöskään epäröi niitä korostaa, mistä on joskus enemmän haittaa kuin hyötyä. Yleisesti ottaen Eppu kuitenkin liikkuu varsin sulavasti ja erityisesti orin valttikortti on notkeus ja ketteryys. Nuo ominaisuudet tosin peittyvät usein oriin yleiseen huolimattomuuteen niin ratsastuskentällä kuin tarhassakin, ja huomionherpaantuminen sekä liikayrittäminen johtavat tavallisesti herran kompurointiin. Tärkeintä siis ratsastajan kannalta on koittaa pitää Epun huomio tasan siinä mitä on tekemässä. Epulla on myös valtavat määrät energiaa ja toisinaan, mutta onneksi melko harvoin, se purkautuu erinäisinä pukki-loikka-hyppy -sarjoina.
Kaikenlaisesta pomppimisesta Eppu tuntuu nauttivan muutekin, se nimittäin on aika peto esteillä, niin maastossa kuin radallakin. Ori tuntuu nauttivan hyppäämisestä, useimmiten se onkin Epun kanssa helpompaa kuin kouluratsastus koska tällöin orin huomio pysyy melko hyvin esteissä eikä ympärillä mölläävissä ihmisissä. Ranskalaisherran valttikortteja ovat pitkäaskel ja nopeus, sekä tiukat mutkat. Kuitenkin Eppu vaatii ehdottomasti suoran lähestymisen esteelle, joten vaatii pientä ajatustyötä mistä ori kannattaa kääntää uusille esteille jotta voi kuitenkin samalla hyödyntää sen ketteryyden.
Maastossa Eppu on, noh, jossain määrin jopa rasittava. Se jää tuijottamaan lähes kaikkea aina ohi lentävästä perhosesta hassulta haisevaan puuhun. Välillä ori vaikuttaa lähes siltä kuin se unohtaisi ratsastajan olemassa olon täysin, eikä ole kuulevinaankaan tuon käskyjä nähdessään jotain todella mielenkiintoista. Sen lisäksi Eppu saattaa huolimattomuuttaan kompastua lähes joka kolmannella askeleella, mutta onneksi meidän perinteiset pururatamme ovat kuitenkin melko turvallisia.

Yleisesti ottaen Eppu on siis höseltävä ihana itsensä, joka rakastaa huomiota yli kaiken. Naistenmies muistaa aina tammoja omaperäisellä hörähdyksellään. Sen kanssa on varsin virkistävää tehdä töitä, eikä orilla tunnu koskaan olevan huonoa päivää, minkä lisäksi se tuntuu suhtautuvan kaikkeen vallan ennakkoluulottomasti. Potentiaalia nuorella oriilla on mahdollisesti kenttäratsastukseen, mutta ainakin estepuolta on tarkoitus Epun kanssa painottaa.

Sukutaulu

i. Lance-flamme B ii. Rigolo Q iii. Nimi
iie. Nimi
ie. Elysse's Apolline iei. Nimi
iee. Nimi
e. Bellamount's Giselle ei. Jérôme of Tuesday eii. Nimi
eie. Nimi
ee. Cerise B eei. Nimi
eee. Nimi


Jälkeläiset

synt. 00.00.00 t/o. Varsa isä: isän/emännimi omistaja: Omistaja

Kilpailukalenteri
00.00.00 JAOS kutsu LUOKKA 0/00

Ulkoasu ©: Koa / koasayshello@gmail.com
Teksti ©: Bam