ETUSIVU       ESITTELY       ASUKKAAT       TOIMINTA       VIERASKIRJA      

Hieman tallista.

Wingsin voit löytää perinteisen, suomalaisen maalaismaiseman keskeltä Pohjois-Savosta. Yhteydet meiltä maailmalle ovat hyvät, pienehkö kylä sijaitsee jokusen kilometrin päässä tarjoten lähestulkoon kaiken tarpeellisen, mitä tulee hevospalveluihin. Lisäksi kyseessä olevaa paikkakuntaa voisi luonnehtia myös hevospitäjäksi, sieltä kun löytyy laaja skaala muitakin talleja ja yhteistyö näidenkin välillä tuo turvaa hevostenomistajan arkeen. Näiden ominaisuuksien lisäksi ei tarvitse ajaa kuin puolensataa kilometriä päästäkseen suurempaan kaupunkiin, jossa ovatkin jo laadukkaammat hevostarvikeliikkeet ja esimerkiksi hevosklinikka.
Lienee jokseenkin oleellista myös lisätä, että tuosta mainitsemastani kaupungista kulkevat myös lentoyhteydet vaikka kauempanakin sijaitseville kisapaikoille, mutta pääasiassa me olemme varsin syrjässä suurenmaailman meiningistä, ja elelemme rauhassa omassa, pienessä maalaisparatiisissamme.

Tallirakennuksemme sijaitsee aivan suuren kuusimetsän katveessa, suuren peltoaukeaman reunassa. Olemme siis hyvin suojassa pahimmalta päiväporotukselta kesäisin ja silti meillä on mahdollisuus järjestää hevosillemme suuret, hyvälaatuiset tarhat ja laitumet. Enimmän osan ajastaan hevoset viettävätkin ulkosalla, satoi tai paistoi, ja tarpeen tullen ne voivat toki mennä suojaan katoksiin joita löytyy yksi kappale jokaisesta tarhasta.
Tallipihaamme voisi yleensä luonnehtia hyvin hoidetuksikin muutamine pensaineen ja syksyisin hedelmiään tarjoavine omenapuineen. Toisinaan taas sieltä löytää lojumasta yhtä jos toista pienempää tai suurempaa tavaraa, joka kuitenkin ennemmin tai myöhemmin kerätään talteen, tottakai.
Ulkoisiin ominaisuuksiimme kuuluvat toki myös ratsastus mahdollisuudet; virkansa hoitava keskikokoinen kenttä, uusi maneesi (joka ei näytä sopivan kuvaan sitten millään) sekä monipuoliset maastoreittimme. Tallin omia maastoratoja on kaksi, toinen tavalliseen käyttöön tarkoitettu ja toinen noin 80cm esteillä varustettu. Näiden lisäksi lähes koko paikkakunnan alueella risteilee siellä täällä hevosille tarkoitettuja pururatoja ja polkuja, jotka ovat kaikkien yleisessä käytössä.

Itse talli on remontoitu 90-luvulla rakennettuun, pieneen tallirakennukseen. Harmaasta kivestä tehdyt seinät on tallin sisäpuolella vuorattu punertavanruskealla puulla, josta myös karsinat muodostuvat molemmin puolin keskuskäytävää. Jokaista karsinaa erottavat kalterit, joiden lomitse hevoset saavat toisistaan turvaa, mutteivät voi vahingoittaa toisiaan. Jokaisesta karsinasta hevonen voi myös pistää päänsä ulos käytävälle seuraillakseen tallin tapahtumia. Karsinoiden sisältöön kuuluvat kiinnitysrenkaat, vesisanko sekä kiinteä ruokakippo ja kuivikkeena purua. Karsinoiden ovista löytyvät hevosten nimet, sekä mahdollisia huomautuksia kävijöille ja hoitajille esimerkiksi erityistarpeista.
Tallirakennuksen sisältöön kuuluu noiden kahdentoista karsinan lisäksi myös pesuboxi, sekä tietysti satulahuone ja rehuvarasto. Jälkimmäinen sijaitsee tallin päädyssä ja sinne johtavat myös pihalta suuret liukuovet jotka mahdollistavat traktorilla pääsyn varastoon. Satulahuone sijaitsee käytävän oikealla puolen tallin keskivaiheilla, ja sieltä löytyvät luonnollisestikin hevosten ratsastusvarusteet siististi omilla paikoillaan, sekä vähemmän siistit hyllyköt muille tavaroille.
Tallirakennuksen lisäksi pihassa on pienempi mökkimäinen rakennus, joka käsittää kaksi huonetta ja vessa-/suihkutilat. Kyseinen mökki on täysin hoitajien käytössä, sisältäen kaikenlaista teeveestä jääkaappiin ja sänkyihin, sekä kullekin hoitajalle omat lokerot. Hoitajamökki tahtoo vain toisinaan olla vähän liiankin suosittu paikka, jolloin hoitajia saa käydä sieltä patistelemassa karsinansiivoamiseen tai muuhun vähemmän miellyttävään hommaan jota he siellä pakoilevat.


Ulkoasu ©: Koa / koasayshello@gmail.com
Tekstit ©: Bam / bam.bam90@hotmail.com
Kuvat ©: