virtuaalikoira

n. KITAI NO MICHIKO GO

Kuva tulossa

Virallinen nimi:Kitai No Michiko Go
Kutsumanimi:Hiko
Sukupuoli:Narttu
Rotu:Akita inu
Syntymäaika05.02.2008, 3-vuotias
Väri/merkit:brindle
Säkäkorkeus:60cm
Painotus:Näyttelyt
Omistaja:Bam
Kasvattaja:Kitai kensha


Luonne

Nuori, kauniin värinen Hiko akitamme puolustaa ylpeänä paikkaansa Wingsin tallikoirana ja pihavahtina. Joskaan vartijamme ei ole agressiivinen vieraita kohtaan, ellei sitten ole syytä. Tällä hetkellä vielä varsin pentumainen Hiko ottaa ainakin tutuimmat tulijat vastaan hirmuisin kuolasuukoin, joskin usein tällä teinillä on myös päiviä jolloin se ei korvaansa lotkauta pihaan tulisi ketä, mököttäen vain tallin oven pielustalla ja katsellen alta kulmiensa ihmisten menoa. Hyvinä päivinä neiti on kuitenkin oikein sydämellinen kaveri, vaikka saattaa ensi alkuun vähän vieraita ihmisiä vältelläkin. Ohje numero yksihän on; älä lähesty Hikoa, vaan anna sen lähestyä sinua.

Tavallisesti tallikoiramme löytää joko lönkyttelemästä jonkun ihmisen perässä tallin askareissa, tai makaamassa kytkettynä tallin pääoven vieressä. Mielissäänhän Hiko vain on jos saa olla mukana joka asiassa, vaikka sitten sivusta seuraajana. Ja kaikeksi onneksi tyttöseltä löytyy myös kunnioitusta hevosia kohtaan, joten sillä ei ole taipumusta hortoilla hevosten jaloissa niin tarhassa kuin tallissakaan. Tämä touhu on itseasiassa Hikolta ankarasti kielletty. Toisinaan nartun sallitaan lähteä mukaan esimerkiksi maastolenkille, jossa se fiksuna tyttönä pitää kyllä etäisyyttä ratsukoihin.
Yksin Hikoa ei kuitenkaan missään tapauksessa saa jättää tallipihalle irtaalleen, näyttipä se olevan kuinka rauhallinen tahansa. Koskaanhan ei tiedä jos raitaturkki intoutuu vaikka lähtemään jänön tai muun perään, eikä silloin kukaan ole sitä kieltämässä. Jos Hikon jättää ilman vartiointia, sen täytyy olla kytkettynä omalle paikalleen.
Narttumme osaa myös olla joskus rasittevan omapäinen. Joskus pyynnöt, käskyt ja kiellot menevät kuin kuuroille korville ja varsinaisessa koulutustilanteessa saa käyttää reilusti mielikuvitusta, että saa touhusta Hikolle mielenkiintoista ja motivoivaa, yleisin meillä taitaakin olla tämä perinteinen HK:n sininen. Noh, kyllähän Hiko toki muutenkin ihan mielellään tekee mitä pyydetään, riipuen myös siitä kuka pyytää ja mitä pyytää. Jos narttu itse on sitä mieltä että tuohan on nyt ihan tyhmää niin silloin se ei tee mitään, korkeintaan antaa korvikkeena tassua.

Vaikka raitaturkkimme onkin tallipihan vahti, ei se silti ole muutenkaan mikään aivan turha koira. Hiko on Japanintuonti ja siltä löytyy oikein mukava, näyttelylinjainen suku ja se periyttää tätä vähän harvinaisempaa brindle väriä. Narttu itse on myös varsin hyvärakenteinen ja omaa hyvän rotutyypin, ompa suunnitelmissa käyttää neitoa näyttelyissäkin jossain vaiheessa. Ja vapaa-ajanhan me myllerrämme metsikössä nuuskimassa jälkeä, jota harjoitellaankin kovasti parhaillaan.

Sukutaulu

i. Kitai No Hideyoshi Go ii. Renkensha No Taichi Go iii. Kenshin No Masaru Go
iie. Renkensha No Hana
ie. Shiroukensha No Youko iei. Nobuyuki Go
iee. Izumi Go Mai Go
e. Renkensha No Tsubame Go ei. Noakensha No Hayato Go eii. Shoukensha No Ryouta
eie. Noakensha No Mizuki
ee. Kitai No Mayu Go eei. Susumu Yuudai Go
eee. Renkensha No Sakura Go

Jälkeläiset

synt. 00.00.00 isä: isännimi omistaja: Omistaja
Skp. Pentu omistaja: Omistaja
Skp. Pentu omistaja: Omistaja

Kilpailukalenteri
00.00.00 JAOS kutsu LUOKKA tulos

Ulkoasu ©: Koa / koasayshello@gmail.com