virtuaalihevonen

REDLEAVES TASSLEHOFF B.

Kuva tulossa

Virallinen nimi:Redleaves Tasslehoff B.
Kutsumanimi:Tass
Sukupuoli:Ori
Rotu:Ratsuponi (pp 48%)
Syntymäaika23.11.2002, 7-vuotias
Väri/merkit:-
Säkäkorkeus:144cm
Koulutustaso:Ko heA, Re 110cm, Me 100cm
Rekisterinumero:-
Omistaja:Bam
Kasvattaja:Redleaves ponies


Luonne

Tass, tuo pöhkö poniherra, joka onnistuu söhläämään tilanteessa kuin tilanteessa. Jokainen dragonlancea lukenut tietää mistä on kyse, kun puhutaan Tasslehoffista, ja ymmärtää pysyä kyseisen nimisestä mahdollisimman kaukana. Tämä Tasslehoff ei ole ollenkaan kaukana pysymisen arvoinen, vaan oikein rakastettava ja symppis ponipoika, johon kannattaa ottaa etäisyyttä korkeintaan silloin kun ei tahdo menettää sydäntään. Ori osaa olla rasittavan utelias ja idioottimaisen leikkisä, mutta kukapa tuolla mokomalle pitkään osaisi olla vihainen.

Tass matkasi meille Britteinsaarilta, Englannista, mukavalta ratsuponeja kasvattavalta tallilta, jossa poniherra rehellisesti sanottuna ryntäsi syliini ja saman tien suoraan sydämeenikin. Poni nimittäin, vielä varsa ollessaan, oli onnistunut karkaamaan karsinastaan ja karautti minua vastaan heti tallinovella, samalla kun kyseisen ponitallin omistaja selitti kuinka hyväkäytösisiä heidän kasvattinsa ovat. Välikohtauksen jälkeen kiertelimme tallin oikein kivat ponikasvatit läpi, mutta Tass oli jo tehnyt minuun pysyvän vaikutuksen ja niinpä poni lähti mukaan Suomeen. Ja kyllä, nimensä se on kuuleman mukaan saanut juuri Tasskehoff Takiasjalan mukaan.

Poniherra on luonteeltaan melkoinen sekoitus ilkikurisuutta, leikkisyyttä, uteliaisuutta ja tuon kaiken lisäksi myös ystävällisyyttä. Tass osaa olla hellyttävä ja suloinen, rapsutuksia elääkseen tarvitseva pallero, jota juuri kukaan ei voi pidemmän päälle vastustaa. Toinen totuus on, että orista löytyy melkoinen annos tyhmänrohkeaa uteliaisuutta, sekä ponimaista keksiliäisyyttä joka auttaa Tassia tehtailemaan mitä ärsyttävämpiä temppuja. Vaikka Tassista löytyykin nämä kaksi toisistaan kovasti eroavaa puolta, on se kokonaisuutana oikein rakastettava ja toimiva, reipas poniori, jolla on suuri sydän ja nopea äly.
Hoidettaessa Tass on juuri sitä mitä siltä voi odottaakin. Yleensä se jaksaa oman aikansa seisoskella paikoillaan ja nauttia, poikkeuksellisesti jopa koko toimituksen ajan, ellei vain joudu jäämään yksin seisomaan. Tass kuitenkin pitkästyy helposti ja alkaa sitten välittömästi keksiä itselleen jotain puuhaa. Erityisen mukavia ovat lähistöllä lojuvat hoitotarvikkeet, tai vaikka itse hoitaja joka tavallisemmin vielä reagoi kaikennäköisiin tempauksiin mitä kiinnostavimmin. Jos hoitajasta tai tarvaroista ei ole ponille iloa, tai jos se joutuu seisomaan turhan kauan yksin, alkaa kiivas pakomahdollisuuksien mietintä. Perinteisimmät solmut eivät ole Tassille ongelma, eipä liioin tavalliset lukotkaan, mutta joskus poni onnistuu yllättämään meidät pääsemällä vapauteen vähemmän perinteisistä kiinnitystavoista huolimatta. Kaikeksi onneksi ori on suhteellisen helppo saada kiinni, ellei se ole juuri sillä kertaa ottanut tehtäväkseen vältellä kiinni joutumista. Tavallisesti Tass kuitenkin etsii itselleen jotain viihdykettä ja eikä pakene ihmisen tullessa hakemaan ponin parempaan talteen. Talli pihalta ori ei ole karannut kertaakaan. Muutoin hoitaminen ja varusaminen, eikä liioin muukaan käsittely ole Tassin kanssa ongelma. Joskus ori haluaa taluttaessa melkein puoliväkisin mennä tutkimaan jotain, mutta harvemmin näin käy enää omalla kotipihalla jonka Tass on jo kolunnut läpikotaisin. Toisinaan myös tammat kiinnostavat ori luvattoman paljon, ja osaapa tämäkin poniherra pistää pystyyn shown jolla kiinnittää hameväen huomio itseensä. Tass on kuitenkin yleensä yllättävän nöyrä kaveri ja tulee perässä kun ihminen niin käskee.

Ratsastettaessa Tass on kutakuinkin oma itsensä. Tarmoa ja energiaa löytyy, joten eipä ponia ainakaan tarvitse eteenpäin olla ajamassa, ellei mokoma sitten satu huomaamaan jotain erittäin kiinnostavaa aivan vastakkaisessa suunnassa kuin mihin ollaan menossa. Tassilla ratsastettaessa kaiken a ja o on se, ettei ponin kanssa saa jäädä tekemään yhtä ja samaa asiaa liian pitkäksi aikaa, muuten oriherra pitkästyy ja alkaa keksiä omia, huomattavasti kiinnostavampia asioitaan. Näitä asioitahan ovat esimerkiksi pukkilaukka, tai ihan tarkoituksellinen ratsastajan tiputtaminen (hehän tosiaan tippuvat jokainen eri tavalla, kuka mihinkin asentoon ja mitä mielenkiintoisimpia ääniä päästellen), sekä kaikenlainen muu ratsastuskuvioden häiritseminen, mihin vain ponin aivot kykenevät, ja Tass on antanut meidän huomata että ne kykenevät yllättävän moneen eri asiaan. Mieluisimpia Tassille ovat esteet. Ori hyppää oikein mallikelpoisella tyylillä ja etenee yleensä oikein sopivan reippaaseen tahtiinkin. Ennen kaikkea mukavinta tämän ponin suhteen on se, ettei se pelkää erikoisempiakaan esteitä. Poni on myös ketterä ja notkea, pystyen melko vaivatta suorittamaan nopean uusintaradan tai oikaisemaan erikoisempia reittejä. Huonotkin puolet löytyvät. Ensinnäkin ori saattaa toisinaan tehdä niinkin ikävän tempun, että pysähtyy vauhdista tutkimaan jotain, ihan vain katsoakseen tarkemmin vaikka jotain estettä. Ja toiseksi, Tass on joskus liiankin ketterä ja saattaa sortua spurttailuun.
Kouluratsastus ei vastaavasti oikein ole Tassin alaa. Sillä on kelpo liikkeet, ongelmana on tämän lajin mielekkyys. Mikään ei todennäköisesti ole orin mielestä tylsempää kuin harjoitella askeleen pidennyksiä ja lyhennyksiä, tai kulkea kierros kierroksen perään kootussa ravissa. Jos Tassin aikoo ilmoittaa koulukisoihin, ohjelman täytyy olla vaihteleva, muuten koko esitys menee penkin alle.

Kilpailuissa Tass on parasta pitää tiukasti kiinni ja vahtivan silmän alla, muuten voi pian huomata, että orin paikalla ei enää olekaan ponin ponia. On myös viisasta tulla kisapaikalle ajoissa ja esitellä Tassille paikkoja etukäteen, jotta se saa ylimääräisen uteliaisuutensa ja tekemisen tarpeensa purettua. Muuten Tass on suhteellisen mukava kisakaveri, ainakaan se ei hermoile.

Sukutaulu

i. Boston's Holy Pepperspray (evm) ii. Teddy's Revenge ST iii. -
iie. -
ie. Northern Life Parody S iei. -
iee. -
e. Redleaves Agony Alice (evm) ei. Hope's Lifelong Bitchship eii. -
eie. -
ee. Hope's Macenight eei. -
eee. -


Jälkeläiset

synt. 00.00.00 t/o. Varsa emä: emännimi omistaja: Omistaja

Kilpailukalenteri
24.01.09 villit kutsu 90-100cm 3/7
29.01.09 villit kutsu heA 28/29
01.02.09 villit kutsu 110cm 7/9
05.02.09 villit kutsu heB 2/2
18.07.09 ERJ kutsu 100-110cm 5/50
19.07.09 ERJ kutsu 100cm 21/29

Ulkoasu ©: Koa / koasayshello@gmail.com
Tekstit © Bam
Ethän kopioi !